FILOSOFISKA INREDNINGSBLOGGEN

Din Rubrik

Exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig.

Et factum est in tricesimo anno in quarto mense in quinta mensis cum essem in medio captivorum iuxta fluvium Chobar aperti sunt caeli et vidi visiones Dei in quinta mensis ipse est annus quintus transmigrationis regis Ioachin factum est verbum Domini ad Hiezecihel filium Buzi sacerdotem in terra Chaldeorum secus flumen Chobar et facta est super eum ibi manus Domini et vidi et ecce ventus turbinis veniebat ab aquilone et nubes magna et ignis involvens et splendor in circuitu eius et de medio eius quasi species electri id est de medio ignis et ex medio eorum pinnis eorum in quattuor partibus et facies et facies autem bovis a sinistris ipsorum quattuor et facies aquilae ipsorum quattuor et facies eorum et pinnae eorum extentae desuper duae pinnae singulorum iungebantur et duae tegebant corpora eorum et unumquodque coram facie sua ambulabat ubi erat impetus spiritus illuc gradiebantur nec revertebantur cum ambularent et similitudo animalium aspectus eorum quasi carbonum ignis ardentium et quasi aspectus lampadarum haec erat visio discurrens in medio animalium splendor ignis et de igne fulgor egrediens et animalia ibant et revertebantur in similitudinem fulguris coruscantis cumque aspicerem animalia apparuit rota.

Sommarfeeling med enkla medel

Min filosofi är att när vi omger oss med saker och ting som ger oss GLÄDJE mår vi gott och en naturlig följd är att vi levererar bättre resultat.

En annan käpphäst är HÅLLBARHET. Att ta vara på det som redan finns och använda det, kanske i nya områden. Att ständigt hålla sig up-to-date och följa de naturliga processerna skapar LIV och LUST.

De här idéerna går att applicera på alla områden.

Högaktuellt just nu är studentfirande, sommarlov och snart också semester.

Ett enkelt tips jag vill dela med mig av är att DEKORERA med BLOMMOR när du vill göra sommaren än mer somrig! Både till vardags och till fest.

Det fullkomligt kryllar av ätliga sommarblommor ute nu och flera månader framöver!

Plocka in tusensköna från gräsmattan, penséer från balkonglådan eller varför inte (ogräset) löktrav.

Dekorera dukningen, maten, sallader, snittar, tårtor, desserter, drinkar, iskuber och allt möjligt annat!

Det blir så fint! Dessutom blir det en snackis på kalasen, som gör susen för stämningen.

Det är härligt att svinga sig ut i fantasin och att bli kreativ! Det ger så mycket bonuseffekter som spiller över på alla andra områden i livet!

Happy summer, friends!

Ordning & Reda

 

Nyligen tog jag mig tid att gå igenom hela min dator.

Det fanns hur många onödiga dokument som helst. Varje gång jag sökte något speciellt, tog det en hel evighet att hitta rätt!

PUST, var jobbigt! Oerhört tidskrävande, helt i onödan.

Jag bytte dator och system från PC till Mac för ett par år sedan. Efter det ägnade jag tid åt att slutföra en utbildning och behövde spara mycket för redovisningar och annat. Jag tänkte, bara detta är över ska jag ta mig tid att ordna upp i min datavärld.

Eftersom det inte upplevdes som något stort hinder sköt jag det på framtiden.

Är det inte så vi gör? När vi inte lider tillräckligt mycket är det lätt att låtsas som om det inte finns. Men någonstans inom oss ligger det ändå och stör.

Jag använder mycket bilder i mitt arbete som Inredare. De var bara snabbt sparade "någonstans" i datorn för att kunna användas i framtiden.

Men var hamnade de? Inte visste väl jag var, jag hade ju inte satt mig in i min Mac tillräckligt väl, ju!

Massvis med dubletter och tripletter fanns också, för att jag hade glömt bort att jag redan sparat.

Ja, du hör ju, vilken röra!

Å jag som är den välorganiserade ordningskonsulten! Hmmm, även solen har sina fläckar, eller hur?

Just detta område var en utmaning för mig, men rätt som var fick jag tummen ur att rensa upp.

OMG, vilken UNDERBAR skillnad det är nu när jag har sorterat upp allt i mappar. Jag vet precis vart jag ska gå för att hitta rätt bild eller dokument.Så lättarbetat.

Nästan sjukt att jag inte gjorde det för länge sedan. Men, men, ångra aldrig gårdagen, den kan man ändå inte få ogjord.

Jag är grymt nöjd med min insats och det är en fröjd att jobba när allt går som på räls!

 

 

THE STORY OF MY LIFE

 

 

 

 

 

 

 

Jag fann ett fotografi från mitt rum sombarn. Där hade jag gjort fint. Städat och plockat i ordning, för att sedan fota underverket.

På min barndoms sommarö, med vanlig sax, formklippte jag grästuvor i bergsskrevorna. Det utformades en liten stad, med hus, garage, trädgårdar med häck, möbler mm. Allt utsökt, i miniformat.

På golvet hemma i flickrummet skapades fantastiska hemmiljöer till Barbie´s, som endast organiserades och inreddes och aldrig lektes med.

Dessutom, var jag troligtvis en av den yngsta Sköna Hem-prenumeranterna genom tiderna.

Detta brinnande intresse, att skapa ordning, dekorera och inreda hus och hem har bevisligen följt mig hela detta livet. Det har varit ett livslångt träningsläger, som lett fram till idag.

Min plan, i 30-årsåldern, när jag startade företag för att försörja mig inom Network Marketing-branschen, var att bygga upp en ekonomi för att senare kunna gå vilken utbildning jag villeutan att ta lån.

Allt detta hade gömt sig i mitt inre.

Jag slutförde min utbildning till Inredare för en tid sen. Nu, när jag satsar helhjärtat på mitt inredningsföretag, väcks dessa tankar till liv!

 Det gör gott att stanna upp och reflektera. Det finns behov av att bekräfta resan som lett fram till nu. Steve Jobs talade om ”the stepping stones”. De stenar vi hoppat på, som tagit oss till där vi är idag.

Är det så att vi redan DÅ, visste vart vi var på väg?

Livet kommer emellan och får oss upptagna med annat. Men är de tidiga besluten och drömmarna ”rätt”, för vi oss själva tillbaka till vår väg, vår mission.

När vi väl genomför det vi är ämnade för att göra är det som att komma hem!

Kajsa Carlström, En filosofisk Inredare i sina bästa år!